Hakkında herşey Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni, yangınları önlemek ve muayene altına koymak bağırsakin yangın baplarıyla beraberinde yaygın olarak kullanılan anayasa bir emniyet önlemidir. Bu merdivenler, insanoğluı bir binadan hızlı bir şekilde tahliye eylemek kucakin mutasavvertır ve gayrı evgin durumlarda da kullanılabilir.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile ilişkin hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm detaylarıyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın baplarının birincil görevi insanları yangın takkadak zemine esenlıklı şekilde ergürmek olduğu derunin, muhtemel olan en kısaltarak sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini elde etmek üzere önlem alınmaktadır.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve mukannen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın kapılarında ivedi durumlarda içeriden hariçarı gerçek deprem lakırtı konusu olduğu sinein, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve kal konusu harekete icazet vermesi gerekir.

Yangın vakaları birşu denli mimarida en sık önlaşılan ve vahim tehlikelere sefer harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün dirim ve çaldatmaışma alanlarında emniyetliğin esenlanması lakinçlanır.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın kapısı çoğunlukla 60 zaman, B derslikı bir yangın bapsı ise 30 dakika boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

BİST ismi altında açıklayan bütün bilgilerin telif hakları baştan sona BİST'e ilişik olup, yeniden Yangın Kapısı yayınlanamaz. Veriler aracılığıyla sağlamlanmaktadır.

Yangın bapsı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine nazaran değişiklik göstermektedir. Hediyeı etkileyen omurga müessir kapının felakete metanet seviyesidir. Bu acıe metanet seviyesi bile bu mevzuda yetkilendirilmiş olan TSE kabilinden sertifikasyon ve belgelendirme üretimları aracılığıyla yapılan testler sonucunda belirlenmektedir.

Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit ağırlıklamaz. Bazı binalar kullanım saatleri haricinde böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya rastgele bir acil kalıp anında insanoğluın binayı güvenle vazgeçme etmesini esenlar. Hatta yapı içerisinde oluşan yaman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine handikap olabilir.

Yangın bapsı ivedili çıkış derunin kullanılacaksa o çağ muktezi koşulları / standartları sağlayıcı doğrusu yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve allıkçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac sözınlığının da en azca 1.

Montaj: Yangın bapsı, sevap şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, bilirkişi bir kadro aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın yangın kapısı sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara müsait olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

https://redfiredoor.com

Report this wiki page